Je bent van harte welkom!

Samen spelen en ontdekken

Darwin is een openbare school in Oisterwijk. Iedereen is welkom, zonder onderscheid naar godsdienst, levensbeschouwing of maatschappijvisie.

Onze school dankt zijn naam aan Charles Darwin. Darwin, onderzoeker, wetenschapper, reiziger heeft zich altijd laten verwonderen. Hij ging op onderzoek naar antwoorden en heeft daardoor de wereldvisie veranderd. Wij hebben de overtuiging dat alle kinderen nieuwsgierig zijn en de wereld willen ontdekken, net als wetenschappers. Kinderen stellen voortdurend vragen over de wereld, bedenken verklaringen voor wat ze zien en ervaren. Zo krijgen ze grip op de wereld.

Op Darwin sluiten we aan bij de nieuwsgierigheid van kinderen naar de wereld waarin ze leven. De verwondering staat voorop: Op Darwin begeleiden we de kinderen bij hun ontdekkingsreis.

De jongste school in Pannenschuur wordt volwassen

Darwin startte in augustus 2010. De kinderen van Darwin wonen vooral in de wijk Pannenschuur, maar Darwin wordt ook bezocht door kinderen van buiten deze wijk.

Darwin is per 1 januari 2013 gehuisvest aan de Lavendel 1, een locatie in het centrum van de wijk. Het is een modern schoolgebouw met zeven permanente lokalen. Het gebouw is zo ingericht, dat we onze onderwijsvisie nog beter uit kunnen werken: een uitdagende omgeving waar veel te ontdekken valt, waar gelegenheid is tot samen werken, maar waar ook rustige werkplekken zijn ingericht en waar ruimte is voor het nemen van eigen initiatieven. Buiten kunnen kinderen heerlijk spelen, mede in de door henzelf ontworpen buitenruimte!