Talentontwikkeling

Wat is jouw talent?

Ontdek je talent of dat van je ouders, buren of iemand anders!

In februari 2013 ontstond er, naar aanleiding van een informatieavond, het idee om de talenten van ouders in de school meer te gebruiken. Ouders hebben bepaalde hobby’s, werkzaamheden en interesses die zeer interessant en leerzaam voor kinderen kunnen zijn. “Daar zou je wat meer mee moeten doen!”, werd er onmiddellijk gezegd.

Een werkgroepje vanuit school en betrokken ouders gingen met dit idee aan de slag. Mede door de aansluiting bij ‘ de echte wereld’ heeft ook het team van Darwin dit idee omarmt. En het past bij Darwin: ontdek de wereld en je talenten.

Inmiddels kunnen onze kinderen tijdens de talentontwikkelingsochtend naast de passies en talenten van ouders ook kennismaken met betrokkenen uit de nabije omgeving of experts uit het werkveld. Er worden groepsoverstijgende workshops gegeven voor onder- en bovenbouw met onderwerpen zoals meditatie, poëzie, techniek, drama en spel, schminken, journalistiek en ondernemen, koken, sporten, enz.

Wat maken ze hier?

Wil jij bij de politie?

Geef jij een rustgevende massage?