Wie staan er voor de klas?

Kleinschaligheid is een van onze sterke punten als school. De meeste leerlingen kennen elkaar van groep 1 t/m groep 8 van gezicht en vaak zelfs van naam! Voor elke groep staat elke dag een gedreven leerkracht met op de achtergrond een actief, ondersteunend team van professionals en vrijwilligers!

Hoe zien onze leerkrachten onderwijs bij Darwin?

Noortje_IMG_5818Noortje de Kort (groep 1-2):”Kleuters zijn nog zo ontzettend nieuwsgierig en leergierig en hebben een eigen fantasierijke kijk op de wereld. Ik kan daar als leerkracht erg van genieten, en het is zó leuk om deze houding te stimuleren en hieraan ruimte te geven! Spelenderwijs, want kleuters leren met hoofd, hart en handen!”

Veronique_IMG_5766Veronique van Raaij (groep 1-2 en intern begeleider):  “Ik ben werkzaam op Darwin als leerkracht in groep 1-2 en als Intern Begeleider (IB-er). Ik vind het belangrijk dat wij kijken naar wat een kind nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen. We kijken op Darwin naar wat kinderen moeten weten, kennen en kunnen, maar ook naar wie ze zijn en wat ze zouden willen. Kom gerust een keertje kijken op Darwin!

Charlotte_IMG_5747Charlot van Genechten (groep 3-4):”Mijn passie is om ieder te kind te zien en te horen. Om ieder kind te laten ervaren wat hun kwaliteiten zijn, om ze de vrijheid te geven die kwaliteiten in te zetten om te leren in een voor ieder veilige omgeving. Mijn lijfspreuk werd laatst mooi door een kind onder woorden gebracht als reactie op een ander kind. Iedereen is  anders, dat is toch goed.

Saskia_IMG_5760Saskia Spijkers (groep 5-6): “Ik ben een enthousiaste en gedreven leerkracht. Als een leerling iets om een of andere reden niet voor elkaar krijgt, vind ik het belangrijk te onderzoeken waar dat vandaan komt. Om daarna samen te kijken hoe we het anders kunnen doen. ‘Leren lukt pas als je goed in je vel zit’ heb ik daarbij hoog in het vaandel staan. Samenwerken en in gesprek blijven met ouders is hierbij een must, net zoals blijven focussen op de dingen die al goed gaan. Kernwaarden van waaruit ik werk zijn “humor, optimisme en zorgzaamheid.”

Anita_IMG_5808Anita Remijsen (groep 7-8):”Samen met kinderen en ouders onderwijs maken. Talenten bij kinderen ontdekken en laten ontwikkelen. Leren in een omgeving waar iedereen zich fijn en thuis voelt en met respect met elkaar omgaat. Hier ga ik voor.”