Werkbezoeken en visites

Jong en oud leert van elkaar

Een kijkje in een andere groep

Het is voor kinderen waardevol om eens in een andere groep te gaan kijken. Kinderen krijgen daarom de mogelijkheid om op verkenning te gaan in een andere klas. Ze kunnen bijvoorbeeld gaan kijken hoe het lezen gaat in groep 3, een rekenles meedoen in de groep van een vriendje of een prentenboek gaan voorlezen bij de kleuters.

Een werkbezoek draagt daadwerkelijk bij aan de ontwikkeling van het kind. Soms willen kinderen op bezoek in een andere groep vanwege sociale redenen; eens kijken hoe mijn kleine zusje het maakt in de klas of ik wil graag naar de verjaardag van mijn broertje. Ook deze vorm van bezoek is mogelijk en draagt bij aan een goede onderlinge sfeer op de hele school. De kinderen mogen per jaar één keer op werkbezoek en één keer op visite.